banneri
banneri
 
Etusivu
Kyläesittely
Ajankohtaista
Kyläpalvelut
Harrastukset
Muuta maalle
Ota yhteyttä!
logo
Nostalgiailtamat
Muuta maalle!
seurantalon vuokraus
Peiposjärven koulu

koulu

* Lapsille kasvaa juuret ja siivet *

Linkki koulun peda.net sivuille

PEIPOSJÄRVEN KYLÄKOULU

on uuden Pieksämäen itäosan esi- ja alakoulu & ryhmäperhepäiväkoti.

Koulu sijaitsee kylän keskellä, noin 20 kilometriä Pieksämäen kaupungista itään. Valtatie 23:n tuntumassa sijaitsevien Siikamäen, Peiposjärven, Rummukan ja Syvänsin kylien lähikoulu tarjoaa opetus- ja kasvatuspalveluja 6-12–vuotiaille lapsille. Koululla toimii perusopetuksen 1-6-luokat ja esikoulu. Koulun päädyssä toimii ryhmäperhepäiväkoti. Pieksämäen vanhin koulu täytti jo 110 vuotta 11.09.2009.

Turvallinen kyläkoulu toimii yhdysluokka- ja lähikasvatusperiaatteella. Tiivistä yhteistyötä tehdään vanhempien, ryhmäperhepäiväkodin, ympäröivän kylän ja muiden paikallisten sidosryhmien kanssa. Jokaisella 0-1-luokkalaisella on vanhempi oppilas omana koulukummina, mikä myös lisää koulun turvallisuutta ja kasvattaa vastuullisuuteen.

Lähellä pätevät ja tutut aikuiset. Pätevät opettajat ja kouluavustajat sekä siivooja-ravitsemusvastaava ovat tuttuja aikuisia jokaiselle koulumme oppilaalle. Kyläkoulussa on helpompi antaa yksilöllistä opetusta.

Yhteisöllisyyteen kasvetaan pienestä pitäen. Omat juuret tulevat tutuiksi, sillä koulu ja kylä elävät käsi kädessä. Jokaiselle karttuu esiintymiskokemusta, sillä koko koulu ja myös päivähoitolapset esiintyvät kylän yhteisissä ja koulun omissa juhlissa.

Opetuksessa painotetaan luonnonläheisyyttä, sillä metsä on pihassa ja järvi pienen kävelymatkan päässä. Tuntiopetuksen ja yhteisten marja- ja muiden retkien lisäksi lähiluonto tarjoaa virikkeellisen välituntiympäristön.

Laajakaistayhteydet ja ajanmukainen it-välineistö tukevat opetusta.  Koulussa on tehty radiokuunnelmia, videoelokuvia ja digitaalista kuvankäsittelyä.

Tarjolla on monipuolista koululiikuntaa sekä sisälle että ulkona. Koulun kentällä pelataan jalka- ja pesäpalloa ja harrastetaan yleisurheilua. Talvisin on tarjolla jäädytetty luistelurata ja hiihtolatu.

Koululaisten palvelut omalla kylällä.  Koulumatkat sujuvat joko jalkaisin, pyörillä tai tutun taksin kyydissä. Tarvittaessa pienten koululaisten aamu- ja iltapäivähoito järjestyy samassa rakennuksessa AP- ja IP-parkissa.


Koulu on perustettu vuonna 1899. Koulu sijaitsee noin 20 km päässä Pieksämäen kaupungista, Lepistön mäellä.


koulu2_web.jpg (11816 tavu(a)) ruokailu2_web.jpg (20725 tavu(a)) ruokailu_web.jpg (24749 tavu(a)) askartelu_web.jpg (23801 tavu(a))
Koulun kenttää käyttää päivisin pääasiassa koulun oppilaat. Iltaisin kenttä on kyläläisten vapaassa käytössä. Koululla toimii oma keittiö, jossa valmistetaan maukasta kotiruokaa. Ruokailu tapahtuu viihtyisästi, kyläkoulujen tapaan, omissa luokissa. Anneli ohjaa oppilaita käsitöiden saloihin.
koirat_web.jpg (24521 tavu(a)) puut2_web.jpg (17859 tavu(a)) puut_web.jpg (25797 tavu(a)) atk_web.jpg (21410 tavu(a))
Kuvaamataidon tunneilla voi yhdistää askartelun ja perinteisen piirtämisen. Oppilaitten tekemiä askartelutöitä. Aiheesta puu saa monenlaisia toteutuksia. Vesivärityö koivun rungoista ATK on olennainen osa opiskelua kyläkoulullakin. Yhteyden maailmalle saa kiinteällä ISDN-yhteydellä.